Blog
Cum este testat aurul
SWISSGOLD ia procesul de testare a aurului sau bijuteriilor foarte în serios. Noi folosim o combinație a celor mai recente tehnologii pentru a testa cu exactitate bijuteriile dumneavoastră. Testarea SWISSGOLD se realizează prin 3 metode disponibile: testare electronică, testarea prin pilire și testarea cu raze X.
Citeste mai multRafinarea aurului
Bijuteriile dumneavoastră de aur sunt amestecate cu metale ca argint, cupru și altele. Cu alte cuvinte, nu este aur pur. Atunci când SWISSGOLD cumpără bijuterii, aurul trebuie să fie separat de alte metale, astfel încât acesta poate fi prelucrat în stare pură
Citeste mai multCel mai bun moment de a vinde aurul
Ca regulă generală, pretul aurului creşte în cazul în care piaţa bursieră slăbeşte. Nu e de mirare atunci ca din 2008 de cand economiile au inceput sa se prabuseasca , preţul aurului bate record dupa record.
Citeste mai multFinețea metalelor prețioase
Finetea este un sistem care indica puritatea aliajelor continute de obiecetele din platina, aur si argint. De exemplu, un obiect care contine 75% aur este notat ca "750". Multe tari europene folosesc ca marcaj semnul distinctiv zecimale (de exemplu, '585 ', '750', etc), decat '14K ', '18K ", etc, care este folosit in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.
Citeste mai multMarcaje Aur
999.999 (aurul cel mai curat produs vreodată. Rafinat de Monetăria Perth în 1958)
999.99 (cel mai pur tip de aur existent pe piață)
999.9 (monede de investiții)
999 (echivalentul a 24 de carate)
995 (minim permis în lingouri de aur)
Citeste mai multCe este “karat-ul”?
Karate sau de carate (simbol: K sau kt) reprezintă puritatea aurului.
"Karat" este o varianta de a cuvântului "carat". Primul atestat în limba engleză în mijlocul secolului 15, cuvântul "carat" fiind derivat din cuvântul francez “carat”.
Citeste mai multIstoria pretului la aur
Dincolo de a fi dorit pentru frumusețea sa și utilizarea repetată a acestuia, în istorie aurul a fost folosit pentru a crea monede. În cele din urmă, aurul a fost înlocuit cu bani de hârtie și alte metale - dar acestea au fost inițial folosite ca o chitanță pentru aur. Cu alte cuvinte, banii din portofel reprezintă, de fapt, o anumită cantitate de aur.
Citeste mai multMonezi din aur
Cumpărăm toate tipurile de monezi din aur indiferent de valoare, grad de uzură sau țară de origine. Este un bun moment să valorificați monedele din colecție
Citeste mai multBijuterii deteriorate
La Swiss Gold nu este important felul în care arată sau cum sunt întreținute bijuteriile dumneavoastră. Valoarea bijuteriilor este bazată doar pe doi factori: greutate și puritate. Noi cumpărăm orice bijuterie în orice condiții, incluzând bijuterii deteriorate, rupte, demodate sau chiar urâte. Aproape oricine are bijuterii care nu mai sunt la modă.
Citeste mai multCeasuri din aur
Cumpărăm ceasuri din aur indiferent de stare, vechime, sau dacă funcționează. Dacă ceasul dumneavoastră funcționează (este în bună condiție) sau este produs de un producător consacrat, experții noștri îl vor evalua și veți primi mai mult decât valorează cantitatea de aur din care este produs.
Citeste mai multFragmente diverse din aur
Cumpărăm orice tip de obiecte, indiferent de stare, ce conțin aur: monezi, lanțuri, brățări, coliere, inele, medalioane, broșe, aur dentar, fragmente de bijuterii, cercei, lingouri și absolut orice alt obiect din aur.
Citeste mai multLingouri de aur
Cumpărăm lingouri de Aur.
Un lingou de aur este o cantitate de aur rafinat, care este realizat sub formă paralelipipedică de producători și urmărește condițiile standard de producere, etichetare și de înregistrare.
Citeste mai multPoti cumpara cu aur la schimb
In dorinta de a sprijini clientii care doresc sa achizitioneze bijuteriile pe care magazinul nostru le ofera spre vanzare venim in intampinarea acestora cu posibilitatea achizitionarii bujuteriilor cu aur la schimb, indiferent de starea sau forma sub care se alfa acesta.
Citeste mai multMarcaje Argint
- 999.9 (ultra-fin de argint folosite de Royal Canadian Mint)
- 999 (argint fin utilizat în lingouri)
- 980 (standard comun folosit în Mexic cca.1930 - 1945)
- 958 (echivalent cu Britannia de argint)
Monezi din argint
Acum este un bun moment să valorificați monezile din argint, cum prețul argintului poate atinge cote favorabile, probabil veți primi mult mai mult decât costau acestea la momentul la care le-ați achiziționat.
Citeste mai multBijuterii deteriorate sau nedeteriorate din argint
La Swiss Gold nu este important felul în care arată sau cum sunt întreținute bijuteriile dumneavoastră. Valoarea bijuteriilor este bazată doar pe doi factori: greutate și puritate.
Citeste mai multTacamuri, veselă și obiecte diverse din argint
Tacâmurile din argint au o lungă tradiție de-a lungul timpului. Acestea au fost folosite la marile Case Regale ale lumii, la conacele boierești, în casele familiilor din rândul nobilimii. Tacâmurile din argint se păstrează în casete din lemn tapițate cu material moale, acoperite cu o cârpă pentru a fi protejate.
Citeste mai multArgint industrial sau lingouri
Fiind un bun conducător de electricitate, argintul este folosit în electrotehnică și electronică. Deoarece este foarte ductil, se pot realiza prin tragere fire sau foițe, iar prin turnare și ambutisare, conectori și pastile pentru contacte electrice. Deși se oxidează cu ușurință, stratul de oxid nu este aderent, drept pentru care mulți ani a fost principalul metal folosit în conectică.
Citeste mai multMarcaje Platină
- 999 (cea mai fină platină)
- 995 (cei mai mulți investitori cumpără astfel de platină)
- 950 (cel mai frecvent marcaj)
- 900
- 850
Platina industrială
Domeniile de utilizare a platinei au crescut semnificativ în ultimul secol, fiind inclusă în producerea de aparate industriale, aparate neurochirurgicale și dentare, în aparatură pentru testarea cancerului, echipamente de calculator și echipamente auto.
Citeste mai multBijuterii din platină
Platina este considerat cel mai scump metal prețios din lume, deși în condițiile bursiere actuale, prețul aurului îl depășește pe cel al platinei. Principalele motive pentru care este considerat a fi cel mai scump metal prețios îl reprezintă raritatea și dificulatatea prelucrării acestuia. Platina este de 30 de ori mai rar decât aurul, iar din 10 tone de minereu brut, în urma prelucrării, rezultă 14 grame de platină.
Citeste mai multDespre Diamant
În mineralogie, diamantul este un aliaj de carbon, atomii de carbon sunt aranjaţi într-o structură centrică formând un cristal cubic numit un grilaj diamant. Diamantul are cea mai mare duritate şi conductivitate termică spre deosebire de restul pietrelor preţioase existente. Aceste proprietăţi influenţează aplicarea industrială a tăierii şi lustruirii cu instrumente speciale.
Citeste mai multCuloare Diamant
Un diamant pur chimic este perfect transparent, fără nuanţă sau culoare. Cu toate acestea, în realitate, aproape nici o bijuterie cu diamante de dimensiuni naturale nu este absolut perfectă. Culoarea unui diamant poate fi afectată de impurităţile chimice şi / sau defectele structurale din reţeaua cristalină. În funcţie de nuanţa şi intensitatea coloraţiei unui diamante se poate determina valoarea sa.
Citeste mai multClaritate Diamant
Claritatea diamantului este o calitate a diamantului referitoare la existența și aspectul vizual al caracteristicilor interne ale unui diamant numite incluziuni, şi a defecte de suprafață numit pete. Claritatea este una dintre cele patru caracteristici ale diamantelor. Incluziunile pot fi cristale sau materiale străine, un alt cristal de diamant, sau imperfecțiuni structurale, cum ar fi mici fisuri, care pot apărea albicioase sau înceşoşate.
Citeste mai multTăiere Diamant
Diamante brute extrase din mine sunt transformate în pietre printr-un proces cu mai multe etape numit "tăiere". Diamantele sunt extrem de tari, dar şi fragile şi pot fi tăiate dintr-o singură lovitură. Din acest motiv, tăierea diamantelor este un procedură delicată ce necesită abilităţi, cunoştinţe ştiinţifice, unelte şi experienţă.
Citeste mai multCele mai faimoase diamante
530.20 carate – diamantul Star Africa este cel mai mare diamant tăiat din lume. În formă de pară, cu 74 de faţete, acesta este amplasat în Sceptrul Regal (păstrat cu Bijuteriile Coroanei). Acesta a fost redus de la 3106 carate Cullian, cel mai mare diamant cristal găsit vreodată.
Citeste mai multCum sa evaluați diamantul dumneavoastră?
Diamantele se pot prezenta în aproape orice culoare, inclusiv alb, albastru, galben, portocaliu, roșu, verde, roz, mov, maro, gri oțel și negru. Diamante fantezie sunt diamantele care prezintă o nuanță intensă a culorilor. Diamantele considerate de industria bijuteriilor ca fiind de cea mai bună calitate sunt de obicei incolore sau au o nuanță albăstruie foarte slabă.
Citeste mai multCum sa evaluați caratajul diamantelor?
Caratajul este cea mai simplă caracteristică a unui diamant, ce poate fi evaluată usor. Un carat este egal cu 200 de miligrame. Pentru mai puțin de 1 carat, măsurarea este adesea menționată în puncte - un punct fiind egal cu o sutime dintr-un carat. Prețul per carat crește odată cu greutatea acestuia, deoarece diamantele mai mari sunt mai rare și mai dorite pentru utilizarea lor în bijuterii fine.
Citeste mai multCum sa evaluezi claritatea diamantelor?
Claritatea unui diamant se referă la aspectul caracteristicilor interne ale acestuia, numite incluziuni, și defecte de suprafață, numite pete. În cazul în care doriți să vindeți un diamant, pentru mai mulți bani, acesta ar trebui sa aibă atât un grad al culorii ridicat, cât și un grad mare al clarității. Pentru evaluarea clarității este folosită scara GIA:
Citeste mai multCum sa evaluați tăietura diamantului?
Tăietura diamantului se referă la modul în care a fost tăiat un diamant în vederea șlefuirii și este legată de simetria și proporția fațetelor diamantului dvs. (fețe plate). Tăietura diamantului nu se referă la forma acestuia (adică rotundă, inimă, pară, Marquise etc).
Citeste mai multCum sa evaluați factorul prețului ascuns?
Diamantele sunt clasificate folosind unii indicatori care cresc sau scad valoarea acestora. Indicatorii respectivi sunt culoarea, claritatea, caratajul și tăietura.
Deși factorii menționați anterior sunt importanți atunci când se evaluează valoarea unui diamant, există un factor ascuns ce se ia în considerare atunci când doriți să vindeți un diamant sau o bijuterie cu diamante.
Citeste mai multCertificatul unui diamant
Uneori, certificatul unui diamant, este unul dintre cele mai valoroase instrumente atunci când doriți să vindeți un diamant. Acest raport este realizat de către un laborator de Gemologie și reprezintă o evaluare independentă a diamantului pe care doriți să-l vindeți. Astăzi, raportul este de multe ori inclus la achiziționarea unui diamant sau a unei bijuterii cu diamante.
Citeste mai multCeasuri Breitling
Breitling, o marcă de lux de ceasuri elveţiene, a fost fondată în 1884. Ceasurile fabricate de firma sunt, în general destinate utilizării în scufundări, aviaţie şi ca model de lux. Principale caracteristici ale mărcii includ o cutie de lustruire a ceasurilor, brăţări şi diverse feţe ale ceasurilor, multe dintre modelele fiind automate.
Citeste mai multCeasuri Tag Heuer
Marca elveţiană, Tag Heuer, este cunoscută pentru modelele de ceasuri sport şi cronografe. Tag Heuer este o divizie a Moet Hennessy Louis Vuitton SA, producător de produse de lux. Modelele de renume ale mărcii includ Formula One, Link, Monaco, Aquaracer, Carrera şi Grand Carrera.
Citeste mai multCeasuri Omega
Marca elveţiană Omega este cunoscută pentru ceasurile sale sport şi a fost primul ceas purtat de astronauţi când au păşit pe lună în 1969. Precursor lui Omega a fost fondat de Louis Brandt în 1848 pentru a asambla ceasuri de buzunar. Omega a fost cronometrorul oficial pentru Jocurile Olimpice chiar din 1932. Modelele de ceasuri Omega includ Constellation, Seamaster, Speedmaster şi Deville.
Citeste mai multCeasuri Bvlgari
Bvlgari este o companie italiană de bijuterii şi bunuri de lux de larg consum. Marca de lux comercializează mai multe produse, inclusiv ceasuri. Începând cu octombrie 2011, compania este deţinută de Grupul LMVH. Subsidiara sa din Elveţia, Bulgari Ora AA, fondată în 1980, produce ceasuri pentru retailerul de lux.
Citeste mai multCeasuri Cartier
Marca franceză de bijuterii de lux şi ceasuri fondată în 1847 este o filială Richemont. Ceasurile Cartier întotdeauna s-au bazat pe forma, mişcare, estetică, tehnică şi artă. Colecţiile clasice de Cartier sunt Calibre de Cartier, Pasha de Cartier, Ligne 21 de Cartier, Tank, Santos de Cartier, Baignoire şi Tonneau.
Citeste mai multCeasuri Panerai
Panerai, fondată în 1860, în Florenţa, Italia, este o filială deţinută în întregime de Compagnie Financière Richemont SA şi produce ceasuri de lux. Ceasuri companiei a fost de ajutor pentru batalionul Decima Flottiglia în operaţiunile din timpul celui de-al doilea război mondial. Cele patru modele principale de ceasuri Panerai sunt Hostoric, Manifattura, Contemporary şi Special Edition. Cele mai multe ceasuri sunt realizate în număr limitat, cu seria trecută pe capacul ceasului. Compania scoate pe piaţă ediţii speciale în fiecare an. Cele mai celebre modele sunt Luminor şi Radiomir.
Citeste mai multCeasuri Blancpain
Marca de ceasuri de lux Blancpain a fost fondată în 1735.Compania a intrat în faliment şi a rămas închisă pentru o lungă perioadă de timp până când a fost salvată de director al companiei Omega. În prezent, acesta este deţinută de Grupul Swatch. Compania nu face ceasuri quartz. Se realizează mai puţin de 10.000 ceasuri pe an şi un singur ceasornicar face fiecare ceas. Unul dintre cele mai complicate ceasuri mecanice este modelul Blancpain 1735.
Citeste mai multCele mai cunoscute mărci de lux pentru ceasuri de damă
Ceasul Lancaster care contine 694 de diamante pe cadran, în interiorul ceasului și în locul orelor, are o rezistență de până la 50 de metri, iar cadranul este fabricat din aur roz și oțel. Cadranul este protejat de un geam de safir anti-reflexie.
Citeste mai multCeasuri Rolex
Ceasurile Rolex, fabricate în Elvetia, sunt percepute ca fiind etalonul în materie de ceasuri de lux. Rolex a fost pe primul loc mulți ani în ceea ce privește renumele mărcii. Ceasurile Rolex sunt cunoscute în toată lumea pentru precizia, eleganța și măiestria lor, astfel prețul de vânzare poate ajunge și la suma de 100.000 de dolari pentru modelele speciale.
Citeste mai multRolex Sea Dweller
Ceasul este unul exceptional, poate fi utilizat o perioada lunga de timp si în conditii speciale si tot va continua sa functioneze.
Rolex Sea Dweller s-a schimbat foarte putin de-a lungul timpului, cu modificari simple si subtile la bratara.
Citeste mai multRolex Cosmograph
Cosmograph Rolex a fost introdus la sfârșitul anului 1960 și nu a fost vândut în acea perioadă. Acesta a fost refăcut la sfârșitul anilor 1970 și a fost primul model de cronograf rezistent la apă.
Citeste mai multPanerai Radiomir 1936 Special Edition
O legenda pentru pasionatii de Panerai este din nou, la 70 de ani distanta, modelul creat initial în 1936 pentru prima Submersible Group. Ceasul a devenit unul dintre cele mai fascinante de pe piata si a influentat marca Panerai.
Citeste mai multBreitling Emergency
Ceasul Breitling Emergency a fost lansat pe piata ceasurilor la sfarsitul anului 1990. Acesta a fost si înca este ceasul ce contine un far aflat în carcasa acestuia. Prima versiune realizata vreodata a fost fabricata din titan fiind influenteata de Breitling Quartz folosit la ceasul Breitling Aerospace.
Citeste mai multOmega Seamaster "James Bond"
Omega Seamaster "James Bond" este unul dintre cele mai bune ceasuri sportive de valoare facut vreodata. Aspectul sau clasic si foarte usor de recunoscut, bratara din otel masiv, cu bezel rotativ albastru si forma Blue Wave a condus la vinderea sa în mii de exemplare în întreaga lume.
Citeste mai multLa ce să fiti atenti
Principalele televiziuni de știri din România au demarat anchete dorind să evidențieze cum casele de amanet își înșeală clienții care intenționează să vândă sau să amaneteze bijuterii din aur. Casele de amanet afișează prețuri foarte mari, în cele mai multe cazuri, prețurile sunt mai mari decat cotațiile bursiere. În realitate, acestea plătesc cu 10-15% mai puțin decât prețurile afișate.
Citeste mai mult