Cele mai faimoase diamante

Data postare 2015-11-27

Steaua Mare din Africa

530.20 carate – diamantul Star Africa este cel mai mare diamant tăiat din lume. În formă de pară, cu 74 de faţete, acesta este amplasat în Sceptrul Regal (păstrat cu Bijuteriile Coroanei). Acesta a fost redus de la 3106 carate Cullian, cel mai mare diamant cristal găsit vreodată. 

Diamantul Orloff

Aceasta bijuterie poate fi găsit în Trezoreria de diamante a Rusiei de la Moscova. Există atât de multe episoade istorice care implică diamantul Orloff. În primul rând, este posibil să fi fost denumit ca diamantul de ochiul lui Vishnu (unul dintre zeii hinduşi), înainte de a fi furat, în anii 1700 de către un dezertor francez. Cu toate acestea, dezertorul a săpat doar un singur ochi de la soclu. El sa dus la Madras, şi a vândut piatra rapid unui căpitan contra sumei de 2.000 de lire sterline.

Timpul a trecut, piatra a ajuns la Amsterdam, la ţarul rus Grigori Orloff, un  fost iubit al împărătesei Ecaterina. El a auzit zvonurile despre piatra, şi a cumparat diamantul pentru 90000 de lire sterline. Astfel, piatra a fost numită Orloff de atunci.

În 1812 ruşii, temându-se că Napoleon cu armata este pe cale să intre în Moscova, diamantul Orloff a fost ascuns în mormântul unui preot. Napoleon a descoperit locaţia diamantului Orloff şi a mers să-l revendice. 

Ochiul idolului

Un alt diamant celebru a fost furat, iar legenda spune că a fost răscumpărat pentru Prinţesa Rasheetah Sheikh din Kashmir a Turciei.