Rafinarea aurului

Data postare 2015-11-27
Categorie articol Aur

Ce este aurul rafinat?

Bijuteriile dumneavoastră de aur sunt amestecate cu metale ca argint, cupru și altele. Cu alte cuvinte, nu este aur pur. Atunci când SWISSGOLD cumpără bijuterii, aurul trebuie să fie separat de alte metale, astfel încât acesta poate fi prelucrat în stare pură. Acest lucru îl reprezintă rafinarea. Articole care conțin aur sunt topite și astfel sunt separate metalele. Procesul este destul de complex și de sofisticat, dar haideți să vedem cum funcționează:

Pasul 1

Se topește metalul. Procesul începe prin topirea materialelor pentru omogenizarea aurului. Barele sunt apoi topite și sunt scufundate într-o baie de apă cu gheață pentru a reduce dimensiunea particulelor.

Pasul 2

Se separă aurul. După pasul 1, veți rămâne cu lingourile care conțin aur, argint, cupru și alte metale. Pentru a separa metalele, aceste lingouri se dizolvă într-un amestec de acid azotic și acid clorhidric, în scopul de a reduce dimensiunea particulelor. Acidul azotic reacționează cu metale, altele decât aurul, astfel odată ce lingoul este măsurat pentru puritatea aurului, cantitatea necesară de acid azotic este determinată.

Acidul azotic va ataca cuprul și argintul. Procesul de dizolvare se desfășoară între 6 și 12 ore. Odată materialul dizolvat, se va transforma dintr-un material metalic într-unul lichid.

Când procesul de dizolvare se sfârșește, rezultatul este un lichid maroniu, ruginiu, extrem de acid. Ureea este adăugată pentru a neutraliza soluția înainte ca aurul să fie separat. Odată ce acidul este neutralizat, lichidul va prezenta bule de dioxid de sulf. În timp ce apar bulele de dioxid de sulf, aurul va cădea în partea de jos a rezervorului. După ce tot aurul este scos din amestec, va rămâne o soluție cu conținut de cupru și argint.

Această soluție este apoi pompată într-un alt recipient. Partea de jos va fi acoperită cu un strat de "noroi galben", care este de fapt aur. În acest moment, aurul este de aproximativ 99% stare pură, dar aceasta trebuie să fie spălat cu acid sulfuric pentru a curăța toate resturile de argint și cupru. Apa deionizată este apoi utilizată pentru a se spăla materialul printr-un sistem extrem de sofisticat de filtrare. Rezultatul va fi o pulbere de aur. Aurul este apoi topit la o temperatură de 2200 de grade și turnat iar în lingouri.

Pasul 3

Cuprul și argintul vor fi separate. Lichidul  rămas va conține încă argint și cupru și va trebui să fie tratat într-un proces alternativ. Produsele chimice sunt adăugate pentru a elimina amoniacul și ridica nivelul pH-ului lichidului pentru a elimina argintul. Un material coagulant se adaugă pentru a trage particule mici de cupru. Rezultatul va fi o pulbere de cupru. Rămășițele din lichid sunt apoi puse printr-un filtru de lustruit. După filtrare, tot ce rămâne este apă sărată.

NOTĂ: Acest proces este manipulat de către experți cu instrumente de specilitate. SWISSGOLD este calificat în acest proces și ia măsurile de precauție necesare pentru a asigura siguranța. Nu trebuie să încercați acest lucru singuri, deoarece este extrem de periculos.