Cum sa evaluați factorul prețului ascuns?

Data postare 2015-11-27

Diamantele sunt clasificate folosind unii indicatori care cresc sau scad valoarea acestora. Indicatorii respectivi sunt culoarea, claritatea, caratajul și tăietura.

Deși factorii menționați anterior sunt importanți atunci când se evaluează valoarea unui diamant, există un factor ascuns ce se ia în considerare atunci când doriți să vindeți un diamant sau o bijuterie cu diamante. Acesta este: Cererea. Un cumpărător de diamante evaluează prețul acestuia și în funcție de cererea pe care o are pentru acesta, din dorința de a-l revinde.

În cazul în care doriți să vindeți bijuteriile cu diamante online, prețul se va baza pe cererea vizitatorilor site-ului.

În cazul în care doriți să vindeți bijuteriile cu diamante, căutați cu prudență cel mai bun cumpărător. E mai ușor sa fiți în avantaj atunci când vindeți diamante față de momentul când doriți să vindeți aur. Valoarea aurului poate fi estimată prin prețul spot al zilei pe piața aurului. Valoarea bijuteriilor cu diamante este mai mult subiectivă.

La ce ofertă să vă așteptați atunci când vindeți bijuterii cu diamante?

Prețul de vânzare plătit pentru diamante sau bijuteriile cu diamante este, de obicei, cel puțin 3X mai mare decât cel de fabricație, acest lucru este valabil chiar și pentru acele diamante cumpărate on-line sau vândute la prețuri "en-gros". De aceea, nu vă așteptați să primiți o ofertă în numerar care să se apropie de prețul inițial de achiziție al bijuteriei dvs.