Cum sa evaluezi claritatea diamantelor?

Data postare 2015-11-27

Claritatea unui diamant se referă la aspectul caracteristicilor interne ale acestuia, numite incluziuni, și defecte de suprafață, numite pete. În cazul în care doriți să vindeți un diamant, pentru mai mulți bani, acesta ar trebui sa aibă atât un grad al culorii ridicat, cât și un grad mare al clarității. Pentru evaluarea clarității este folosită scara GIA:

1) FL = Un diamant clasa Fl nu are incluziuni sau pete vizibile la o mărire de 10x.

2) IF = Un diamant ce are un grad mai mic decât Fl, ce nu prezintă incluziuni vizibile la o mărire de 10x. Numai petele mici pot fi văzute pe suprafața diamantului.

3) VVS = Foarte, foarte puține incluziuni mici, care sunt dificile de observat chiar și de un specialist sub mărirea de 10x. Categoria VVS este împărțită în două clase: VVS1 și VVS2, primul fiind mai bun.

4) VS = Foarte puține incluziuni mici, care sunt oarecum dificil de văzut când este privit sub o mărire de 10x. Categoria VS este, de asemenea, împărțită în două clase: VS1 și ​​VS2.

5) SI = Cu incluziuni mici, vizibile, care sunt ușor de văzut când este privit sub mărire de 10x.

6) I = Un diamant ce prezintă incluziuni evidente, ce sunt vizibile în mod clar atunci când se află sub o mărire de 10x. Diamantele au incluziuni, care sunt vizibile fără mărire și amenință durabilitatea pietrei.