Cum este testat aurul

Data postare 2015-11-27
Categorie articol Aur

SwissGold trece testul

SWISSGOLD ia procesul de testare a aurului sau bijuteriilor foarte în serios. Noi folosim o combinație a celor mai recente tehnologii pentru a testa cu exactitate bijuteriile dumneavoastră. Testarea SWISSGOLD se realizează prin 3 metode disponibile: testare electronică, testarea prin pilire și testarea cu raze X.

Testarea electronică

Bijuteriile pe care SWISSGOLD le primește sunt supuse, în primul rând, la o testare cu un dispozitiv electronic. Se atașeaza de metal un clește conectat la dispozitivul electronic. După câteva picături de soluție plasate pe zona de testare, dispozitivul va furniza rapid și precis pe ecranul de afișare digitală informația legată de calitatea aurului (măsurată în karate).

În cazul în care calitatea aurului măsurată cu ajutorul dispozitivului electronic diferă de calitatea aurului marcată pe bijuterie, aceasta va fi supusă unui al doilea test, prin pilire. Metoda prin pilire este cea mai veche metodă utilizată în industria de bijuterii și este posibil să o fi văzut la un bijutier sau la un vânzător dintr-un magazin de specialitate.

Testarea prin pilire

Testarea prin pilire implică utilizarea de pile pentru verificarea calității aurului și soluții de acid corespunzătoare fiecărui nivel de karate. Prin tratarea cu acid a bijuteriilor și compararea zgârieturilor rezultate prin pilire, testul poate confirma ce fel de aur conține bijuteria.

Testarea cu raze X

În cazul în care atât testarea electronică, cât și metoda prin pilire, nu confirmă rezultatele așteptate, bijuteriile sunt supuse unui test de scanare cu raze X. Aparatul folosit pentru acest test este un dispozitiv incredibil de puternic și costisitor capabil să furnizeze analize detaliate prin măsurarea intensității generate de razele X. Când testarea este finalizată, un raport complet indică procentele aurului conținut de bijuterie, precum și alte aliaje, cum ar fi cupru, argint, zinc etc. Această metodă este remarcabil de exactă.

După cum puteți vedea, testarea precisă a aurului este foarte importantă pentru noi. Acest lucru va asigura că veți primi suma corectă pentru bijuteriile dumneavoastră.