Lingouri de aur

Data postare 2015-11-27
Categorie articol Aur

Cumpărăm lingouri de Aur.

Un lingou de aur este o cantitate de aur rafinat, care este realizat sub formă paralelipipedică de producători și urmărește condițiile standard de producere, etichetare și de înregistrare. 

Cantitățile mai mari de aur, care sunt produse prin turnarea de metal topit in forme sunt numite lingouri. Lingourile mai mici pot fi fabricate prin baterea sau ștampilarea foilor de aur laminat corespunzător.

Lingourile standard de aur care se află în rezervele băncilor centrale și sunt tranzacționate au greutatea de 400 uncii (12,4 kg).

Lingourile de aur sunt clasificate în două tipuri, turnate și bătute, în funcție de metoda lor de fabricație. Lingourile turnate sunt realizate prin turnarea de aur topit într-o matriță de forma produsului de aur. Lingourile bătute sunt realizate din spații de aur, care au fost tăiate manual la dimensiunile cerute și bătute până se împreunează. Marcajele sunt aproape întotdeauna aplicate prin presare.

Aurul se măsoară în uncii Troy. O uncie Troy este echivalentă cu 31.1034768 grame.

În prezent, în lume, cel mai mare lingou de aur se ridică la greutatea de 250 kg și măsoară 45,5 cm × 22,5 cm × 17 cm, fiind fabricat de Materiale Mitsubishi Corporation.